eredeti cikk, aminek ez a kommentje

macilaci 2008.06.05. 10:35:24

Nagyon megrázó, és jogosan pesszimista a cikk, természetesen, csak akkor, ha az emberiséget értéknek tekintjük. Régóta köztudott, hogy ha az USA szintjén pazaroljuk a természeti erőforrásokat, öt föld sem elég ennek a kapzsi fajnak. A természet adta ajándékokat mi, magyarok igen hatásosan pusztítjuk, eladjuk, feléljük. Kivűlről is van segítségünk bőven
1. Trianon: a területek kétharmada, erdőink, ásványi kincseink, természeti szépségeink java oda, nem beszélve legjobbainkról, akik kinn rekedtek, és akikkel mit sem törődünk.
2. A csodálatos folyószabályzások, melyet a “legnagyobb magyarok” vittek végbe, melynek következményeit tán soha sem heverjük ki. Ahol én lakom, a sárréten egy csepp víz sincs, ha csak valami újgazdag horgásztavat nem ásat pályázati pénzből ( magyarul adóból ) kedves családjának. Valamikor a falunkból csónakkal Szegedig lehetett menni, ma nincs rét, erdő, van helyette szántó, szík, és szemét. A föld néhány ember kezében van, a többi még cselédnek sem kell. A kárpótlási jegyekkel való manipulálással több száz hektár van egy-egy család kezében, őket támogatjuk tízmilliókkal, a fizetésből élők adójából, hogy még több legyen nekik. Eközben az állam milliárdokat költ árvízvédelemre, a gátak közé kényszerített folyók ellen, az érkező vízutánpótlást nem megtartjuk, hanem gyorsan átküldjük az országhatáron, majd aszály esetén villamos energiával, nagy költséggel szivattyúzzuk a folyókból az öntöző vizet.
3. ( Szovjet)Únió: Brüsszel sem nagy barátunk, ami nekünk jó, az EU-s törvényekbe, és szabályokba ütközik, ami nekik ( Németoszág, Franciaország, Ausztria) az meg, míly váratlan, meglepő, és mulatságos: kötelező. Vegyük csak az őshonos fajták jogáért a küzdelmet. Szerintük a mangalica ősi osztrák fajta, a szürkemarha olasz,Tokaj, stb. Azon sem lepődnék meg, ha a turulmadárról kiderülne, hogy ősi gót jelkép. Vagy a termelési kvóták: Amiben jók vagyunk,abból bizony nem szabad sokat termelni, lásd gabonafélék, baromfi, zöldség, gyümölcs,bor és szőlő, méz, tej, birka-, marha-, és sertéshús. Ha termelhetünk, akkor nem dolgozhatjuk fel. Gondolom sokan halloták, hogy a magyar mézet csak hordóban lehet szállítani, mert németországban bekeverik egyéb hitvány méz(szerűség)gel és magyar mézként árulják, így megfosztva a magyar termelőket a bevételtől, és egyben lejáratva a termékeink hírnevét. Az összes feldolgozó iparunk oda, lassan a földjeinket is megveszik, és mehetünk a p…ba. Nincs cukorgyárunk, nálunk megszünt a dohánygyár, Bajnai Gordon úr segítségével tönkrement a Hajdúbét Rt.,az energiafűz programnak tán ugyan az a gazember a vezetője, aki a biogiliszta című piramisjátékon gazdagodott meg, igaz néhányan öngyilkosok lettek, de sebaj, stb,stb.
4. Politikusaink: Hát remélem itt szólás után is van szabadság, nem csak szólásszabadság, mert ami a bögyömet nyomja, az kínában halál, de rögtön(ítélve) Nem értek a történelemhez, de a felvilágosult József óta itt nem volt olyan első ember, akit ilyen-olyan megfontolásból nem lehetett volna felakasztani ország, és népellenes cselekedetek miatt, és elég kevés ártatlan lett volna köztük. Azt tudom, hogy rendkívűl fontos kérdés a párttámogatások dolga ( bár én egynek sem adnék egy fillért sem, éljenek meg a tagdíjakból!), de volna még itt egy két sűrgető dolog: Szemét behordása az Eu-ból, Földek eladása külföldieknek, történelmi borvidékeink francia, izraeli, stb-k kezében. Az oktatás, szakképzés helyzete, a munka becsületének visszaállítása. A falvakat jobb hatásfokkal teszik tönkre nálunk, mint annak idején az áldott emlékű Ceausescu elvtársuk. Az ország kétharmada nem adózik, nálunk minden húsz év feletti cigány lakos rokkant nyugdíjas, mind-mind “idegi alpon”, igaz aki dolgozna, annak sincs munkahely. Szóval volna mit tenni kis hazánkban. Bocs, hogy hosszúra nyújtottam, de ez csak szemelvény abból, ami nyomja a lelkemet.