JAVA

napló No Comments »

A közeljövő azt hiszem JAVA-val fog telni, Tamás barátomnak is programot akarok készíteni, és a saját terveimhez is kell. Nem hittem volna, régen kerültem a JAVA-t mint macska a forró kását.

Compaq

napló No Comments »

Fanni nagymamája egy régebbi Compaq Armada 110-es laptopot használ. Vettem bele memóriát, most 360 MB van benne. Érdekes hogy az Ubuntu és Debian alapú desktop disztribúciók nem mennek vele, tisztelet a kivételnek: DSL és Knoppix, de ezek asztali gépnek nem a legideálisabb disztribúciók.

Majdnem BSD lett a nyerő – (DesktopBSD), de nincs tapasztalatom hogy ott hogyan kell a Huawei E220-at a mobil nethez beállítani, és a leírások alapján 10 Giga hely kell neki, nekem pedig egy 4G-s partícióm volt erre a célra, ezért végülis az OpenSuse 11-es lett a befutó.

picit lassan indul (2perc, a gép 700 mhz-s, az XP kb fele annyi idő alatt bejön), viszont miután elindult egész használhatóan megy.

Nagy tapasztalat volt hogy többféle újraírható cd kell otthonra, mert a régebbi cd-olvasó nem mindegyik újraírható lemezt olvassa.

A Fannival a Gumimacikból már a negyvenedik résznél járunk, kár hogy csak 95 részes 🙂

Egyetem újra

napló No Comments »

Újra iskolába járok. Jó volt a régi barátokkal találkozni, és a kollégiumi esték felérnek egy-egy linux tanfolyammal, hála Lacinak, és a Spore-rajongó évfolyamtársának 🙂

A grafika érdekes lesz, a mesterséges intelligencia kemény, de tartalmas, az SSADM értelme és szükségszerűsége erősen kérdéses, a programozási projektekről szóló óra érdekes, de szerencsére nem túl kemény.

Találkoztam Szakály Balázzsal, sakkoktató fiatalember, örülök hogy egy szobába kerültünk!

Miután hazaértem, szétfilmeztem az agyam. De most már tanulok! 🙂

Designed by NattyWP Wordpress Themes.
Images by desEXign.