Hétvége és hétfő

napló No Comments »

Hétvégén elvittem Beáékat Zebegénybe, lányos pihenésre. Én otthon megnéztem a ‘Die another day’ c. James Bond filmet, és rájöttem hogy kedvelem a kémfilmeket 🙂

Vasárnap az életem értelmét kerestem. Elmentem Dobogókőre, onnan gyalog a Rám-szakadék végéig, majd vissza egy másik útvonalon. Nagyon jó hely, legalább 6 órát gyalogoltam/másztam/ugráltam egy menetben kőről kőre, a patak mentén, estére izomlázam lett – aminek örültem.

Hétfőn (ma) lehet hogy találkozom a Lacival, ezért autóval jöttem be. Életveszélyes. Nagy föld-munkagép, markoló reggel 7 körül jön, nem fér el a sávjában, mellette elmenni alig lehet. Busz, de olyan hosszú hogy a kanyar bevételére a saját sávjában esélye sincs, feneke és orra simán belóg a mellette lévő sávba –  messziről elkerültem. A másik busz utasai a piros lámpánál száltak ki-be. Sávváltáskor mint állat, jelzés-index nélkül pattognak az emberek, csodálom hogy nincs több baleset – én pedig amennyire tehetem, elkerülöm a reggeli forgalmat ezentúl.

Nem vagyok vallásos ember, de amióta vezetek, egyre gyakrabban imádkozom. Komolyan.

V-mítosz

napló No Comments »

A vállalkozás mítosza c. könyv három alapvető gondolkodásmódról ír: a vállalkozó, a menedzser és a szakember.

Ma – úgy vélem – már nem járható út az, hogy csak az egyik csoportot képviseljük – eltérő arányokban ugyan, de mindháromra szükség van.

Többek között azért, mert a meglátásom szerint a hagyományos 8 órás alkalmazotti állások csökkenőben vannak – lesznek. Ennek okát az automatizálásban és a tömeggyártásban látom – például bizonyos termékek (óra, telefon) javítása gyakran többe kerülhet, mint ha veszek egy újat. Az egyedi munkát sok helyen kiváltja az olcsó új termék.

Az emberi munkaerő értelmesen, és boldogan ott maradhat meg, ahol kreativitás és egyediség szükséges, amit nagyon nehéz gépiesíteni.

Érdekes kérdés az is, hogy a napi dolgok mennyi váltást, az aktuális szál lerakását és egy új felvételét igénylik, mert pusztán a váltás is energiát és időt visz el.

Gáz van

napló No Comments »

Mindent elfelejtettem, kiestem a gyakorlatból, C-ből. De nagyon. Nem tudok hozzákezdeni egy tök egyszerű programhoz sem, nem hittem volna hogy az elmúlt fél-egy év ennyit kivett belőlem.

Pedig nincs más út, bele kell vágnom.

Kirándulós nap

napló No Comments »

Ma voltunk Fannival, Beával és Teri nénivel a Szemlő-hegyi barlangban. A hőmérséklete állandó, 12 fokos, és nagyon jó a barlangi levegő – ezt érdekes módon nem akkor vettem észre, amikor bementem, hanem a túra befejezésekor a kijövetelnél.

A barlang belsejében a csöpögő víz érdekes formákat, alakokat hoz létre – jól éreztem magam. Ehhez a Daubner rizses-gyümölcsös sütije is hozzájárult persze 🙂

Édesapám nem reagált a levelemre, amit küldtem neki – remélem jól van.

Webnapló

napló No Comments »

Régóta tervezem hogy újból naplót fogok írni. Régebben, pár évvel ezelőtt írtam papírnaplót. Persze felmerül a kérdés, hogy mit és hogyan írok le benne – mivel más is elolvashatja.

Szerencsére nincsenek nagy titkaim. 🙂   Alapvetően most mérlegelem, hogy merre – hogyan tovább, tanulás és megélhetés szempontjából is.

Mostanában gyakran felmerül bennem az a szó, hogy hivatás. Fontos hogy figyeljek befelé, mert azt, hogy milyen vagyok valójában,  néha nehéz meglátni – a másoknak mutatott ‘publikus’ énkép helyett, melyben gyakran sok a valótlan – akár hazug – állítás.

Alapvetően érdekel a C, a JAVA, és a Blender. De mérlegelni kell a család emberi erőforrás igényét is – illetve volt egy több éven keresztül húzódó weboldal fejlesztés, amiből tanulni ugyan tanultam, de a hozzá fűzött hosszútávú terveket nem váltotta be.

Itthon kezd leves lenni az asztalom melletti akváriumból, most már rendberakom.

🙂

Designed by NattyWP Wordpress Themes.
Images by desEXign.